Wat is het favoriete kraamcadeau?

Gepubliceerd op 22 maart 2018 om 14:00

Het vinden van een goed kraamcadeau is nog best lastig, want wat is nu echt leuk om te geven of krijgen?

Als er een baby'tje geboren wordt, hoort daar natuurlijk een kraamcadeautje bij. Weet je niet wat je kunt vragen of wil geven? Wij zetten een aantal leuke ideeën op een rij. Het geven van een leuk kraamcadeau kan namelijk best een uitdagende klus zijn! 

 

CADEAUTJE VOOR DE MOEDER

De kraamtijd draait al snel helemaal om de baby. Voor de ouders maar ook voor het bezoek. Ze komen natuurlijk vooral om het schattige nieuwe wondertje te bekijken. Ga je binnenkort op kraambezoek? Probeer dan niet de moeder te vergeten. Het is leuk als je niet alleen een cadeautje voor haar baby maar ook voor haar meebrengt. Dit zal zeker gewaardeerd worden! Ook kan het zijn dat je zelf bijna moet bevallen. Dan kun je verzoekjes voor de kraamcadeaus bij de geboortekaartjes voegen. Zo zijn jij en je bezoek ervan verzekerd dat de cadeaus niet geruild hoeven te worden.

 

HOE KIES JE NU HET PERFECTE KRAAMCADEAU

Het kiezen van een kraamcadeau, voor jezelf of voor een ander, is niet altijd makkelijk. Je wilt natuurlijk niet iets geven waar de ontvanger niet blij mee is (ook al zal ze haar best doen dit te verbergen). Het is nooit leuk wanneer een kraamcadeau geruild moet worden of het stof ligt te vangen achterin een kast. Daarom zijn er een paar dingen die je in gedachte kunt houden bij het kiezen van een leuk kraamcadeau.

 

Handig en nuttig kraamcadeau

Vooral wanneer je voor het eerst moeder wordt heb je ongelooflijk veel nodig voor de baby. Hier heb je vaak een handige babyuitzetlijst voor. En van sommige dingen heb je meer nodig dan je denkt. Denk aan luiers, hydrofiele doeken, spuugdoekjes, slabbetjes, rompertjes en ga zo maar door. Deze verzorgingsproducten zijn dus vaak altijd welkom. Ga dus voor jezelf na wat jij nu echt handig zou vinden met een newborn en waar je dus ook nooit genoeg van kunt krijgen.

Origineel en uniek kraamcadeau

Met een grote familie en veel vrienden wordt een kraamvrouw vaak overladen met cadeaus. Hoe zorg je ervoor dat jouw cadeau eruit springt? Kijk eens iets verder dan je neus lang is en think outside the box. Kom je met een origineel cadeau waarvan je zeker weet dat niemand anders hiermee aankomt, dan ben je goed bezig. Denk bijvoorbeeld aan een leuk fotoalbum voor de honderden foto’s die gemaakt gaan worden in het eerste jaar. Of knutsel zelf iets in elkaar, zoals een soort letterbak waar je verschillende cadeautjes in kunt stoppen. Een voor elke dag van de kraamweek bijvoorbeeld.

 

Persoonlijk kraamcadeau

Een gepersonaliseerd cadeau is niet alleen erg leuk om te geven, maar is vaak ook nog erg waardevol en een blijvende herinnering oplevert.  Laat bijvoorbeeld de naam en datum op een poster op een leuke manier inlijsten. Cute!

VOORBEELD https://www.hetspruitje.nl/zoeken?q=a4

 

 

Geld of giftcard als kraamcadeau

Kun je echt niks bedenken om de nieuwe mama te schenken, dan kun je altijd nog geld of een giftcard cadeau doen. Ook dit kun je weer zo leuk en persoonlijk maken als je zelf wilt. Is het voor een bepaald doel, maak dit dan ook duidelijk met een leuke verpakking. Je kunt ook een newborn shoot cadeau doen, of een wellness giftcard voor als de mama er even tussenuit wil. VOORBEELD https://www.hetspruitje.nl/product/222653/cadeaubon-het-spruitje

 

 

 

Mijlpaalkaartjes

Hier denk je als ouder misschien niet zo snel aan, maar ze zijn echt superleuk en hip! Met deze kaartjes kun je op een leuke manier de bijzondere momenten en mijlpalen van je baby vastleggen op foto.

VOORBEELD

https://www.hetspruitje.nl/product/222667/mijlpaal-baby-kaarten-gold

https://www.hetspruitje.nl/product/221215/lulujo-swaddle-cards-a-dream-come-true

https://www.hetspruitje.nl/product/145125/lulujo-swaddle-cards-loved-beyond-measure

https://www.hetspruitje.nl/product/145127/lulujo-swaddle-cards-isn-t-she-lovely

https://www.hetspruitje.nl/product/145124/lulujo-swaddle-cards-i-will-move-mountains

 

  

 

 

speenkoord

Speentjes raak je altijd kwijt, maar niet met een speenkoord. Handig én cute!

VOORBEELD

https://www.hetspruitje.nl/zoeken?q=speenkoord

 

 

 

Eyecatcher voor de babykamer 

De babykamer zal vast al helemaal af zijn, maar soms mist het toch nog iets. Zo kun je hem net iets leuker maken met een lieve geboorteslinger of een paar toffe posters.

https://www.hetspruitje.nl/zoeken?q=minislinger

https://www.hetspruitje.nl/zoeken?q=a4

 

 

Nachtlampjes doen het ook altijd goed, en op deze wordt je helemaal verliefd. 

https://www.hetspruitje.nl/product/209265/olala-led-nachtlampje-solo-inductie-konijntje

https://www.hetspruitje.nl/product/149024/petit-monkey-nachtlampje-regenboog

 

Paperbags om al het mooie speelgoed in op te ruimen.

https://www.hetspruitje.nl/product/216849/paperbag-met-naam-xl

 

 

Wat zou jij nu echt té gek vinden om te geven of krijgen als kraamcadeau? Laat een reactie achter!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.